Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelő megnevezése

Cégnév: Gasztronauta Kft.

Adatkezelési tiszviselő: Csidei Tamás
Székhely: 9028 Győr, Fehérvári út 158.
Postacím: 9028 Győr, Fehérvári út 158.
E-mail: info@gasztronautakft.hu
Telefon: +36 30 557 4470
Fax: –
Honlap: http://vakumtasak.hu
Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark
Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-117311/2017.

A Gasztronauta Kft., (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A Gasztronauta Kft. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők az alábbi honlapcímen: http://vakumtasak.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalak (weblapok/honlapok, webshopok/webáruházak) adatkezelését szabályozza:

www.gasztronautakft.hu
www.sousvidechef.hu
www.vakumgep.hu
www.vakumtasak.hu
www.szuvid.hu
gasztronauta.blog.hu
sousvide.blog.hu
culinartist.blog.hu
A Gasztronauta Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató módosítására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét. Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérem, írja meg nekem, és megválaszolom kérdését.

A Gasztronauta Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Gasztronauta Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A Gasztronauta Kft. adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok
2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Eht.);
2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

A regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelés
A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

személyes adat az adatkezelés célja

felhasználónév: a felhasználó név az egyes adatbázisokban történő azonosításhoz elengedhetetlenül szükséges

e-mail cím: az e-mail cím Cégünk és az Ön közötti kapcsolattartás célját szolgálja, például erre továbbítjuk a jelszót

jelszó: a felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja

Sem a felhasználónév, sem az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon. Így például nem szükséges, hogy a felhasználónév vagy az e-mail cím a Ön nevét tartalmazza. Teljesen szabadon dönthet arról, hogy ha olyan felhasználó nevet vagy e-mail címet ad meg, amely a kilétére utaló információt tartalmaz.

Az adatkezelés jogalapja
Az adatkezelés jogalapja az Ön személyes hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama
Cégünk a személyes adatokat a hozzájárulásodnak visszavonásáig kezeli. A hozzájárulást az info@gasztronautakft.hu e-mail címre küldött levelében, illetve /hírlevél esetén/ a leiratkozás gombra kattintva bármikor visszavonhatja.

A weboldalon regisztráló felhasználók adatai a felhasználói fiókba, a Gasztronauta Kft. ügyféladat kezelő adatbázisába kerülnek. Az ügyfélfiók adataival be lehet lépni a honlap regisztrált felhasználók számára elérhető felületeire.

Az adatkezelés célja: a felhasználók egymástól történő megkülönböztetése, az igénybe vett szolgáltatások nyomon követése, felhasználói szokások elemzése a szolgáltatás minőségének növelése céljából.

Megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés
A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

személyes adat az adatkezelés célja

Családi- és utónév: A családi és utónév megadása a webáruházunk termékeinek megrendeléshez szükséges. Amennyiben nem adja meg a nevét, nem tudjuk a megrendelést teljesíteni.

Postai elérhetőség: A megrendelt termék kiszállításához szükséges. Amennyiben nem adja meg a postacímét, nem tudjuk a megrendelést teljesíteni.

Számlázási adatok: A megrendeléséről minden esetben névre szóló számlát készítünk. Amennyiben nem adja meg a számlázási adatait, nem tudjuk a megrendelést teljesíteni.

Telefonszám: Telefonszám megadása a rendeléssel kapcsolatos kérdések tisztázása érdekében szükséges. Amennyiben nem adja meg a telefonszámát, nem tudjuk a megrendelést teljesíteni.

E-mail cím: E-mail cím a megrendelés teljesítésének aktuális állapotával kapcsolatos információk átadása érdekében szükséges. . Amennyiben nem adja meg a e-mail címét, nem tudjuk a megrendelést teljesíteni.

Az adatkezelés jogalapja
Az adatkezelés jogalapja az Ön személyes hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama
A Gasztronauta Kft. a Megrendeléshez kapcsolódó személyes adatokat a rendelés teljesítése idejére őrzi meg, ezt követően az adatokat töröljük.

HÍRLEVELEK

Gasztronauta Kft. abban az esetben jogosult arra, hogy a honlapon történő regisztráció során megadott e-mail címére a szolgáltatásaival összefüggő hírlevelet küldjön, amennyiben a regisztráció során a hírlevél igénylésére vonatkozó rubrikát is bejelöli. Az Ön számára kiküldött hírlevelet a későbbiekre vonatkozóan következmény nélkül, bármikor lemondhatja a hírlevelek alján található leiratkozom linkre kattintva.

eDM Reklámok

Gasztronauta Kft. abban az esetben jogosult arra, hogy a honlapon történő regisztráció során megadott e-mail címére a szolgáltatásaival összefüggő reklámot küldjön, amennyiben a regisztráció során a reklám igénylésére vonatkozó rubrikát Ön bejelöli. Az Ön számára kiküldött reklámot tartalmazó e-mailről a későbbiekre vonatkozóan következmény nélkül, bármikor lemondhatja az e-mailek alján található leiratkozom linkre kattintva.

Hírlevélhez illetve eDM reklámhoz kapcsolódó adatkezelés
A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

személyes adat az adatkezelés célja

Keresztnév: Keresztnév használata a megszólítás érdekében szükséges
E-mail cím: az e-mail cím a kapcsolattartás célját szolgálja.

Az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon. Így például nem szükséges, hogy az e-mail cím az Ön nevét tartalmazza. Teljesen szabadon dönthet arról, hogy e-mail címet ad meg, amely a kilétére utaló információt tartalmaz.

Az adatkezelés jogalapja
Az adatkezelés jogalapja az Ön személyes hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama
Cégünk a személyes adatokat a hozzájárulásodnak visszavonásáig kezeli. A hozzájárulást a hírlevelek vagy eDM levelek alján található leiratkozom linkre 1 kattintással visszavonhatja.

SÜTIK – Cookie tájékoztatás

A sütik alapvetően és eredetileg a böngészés megkönnyítésére vannak: ezek miatt nem kell mindig újra kitöltenie az adatait, ha hozzászól egy blogon, ebből tudják a többnyelvű weboldalak, hogy Ön milyen nyelven akar olvasni, ezért tud bejelentkezve maradni a Facebookon és így tovább.

Vagy ha a weboldal Google Analyticset használ, akkor máris készít sütiket. A statisztikára viszont szükség van. A remarketing kód is sütikkel dolgozik.

Léteznek sütik, melyek már az elfogadás előtt elhelyezkednek a látogató számítógépén.

Szükséges Cookie-k: A szükséges cookie-k segítik a weboldalak használatát olyan alapfunkciók, mint például az oldalak navigálása és a webhelyek biztonságos területeihez való hozzáférés engedélyezéséhez. A weboldal nem működhet megfelelően ezen cookie-k nélkül.

Előnyben részesített cookie-k: Az előnyben részesített cookie-k lehetővé teszik a weboldal számára, hogy emlékezzen olyan információkra, amelyek megváltoztatják a webhely viselkedését vagy megjelenését, például az áldalad preferált nyelvet vagy régiót.

A statisztikai cookie-k segítenek a webhelyek tulajdonosainak megérteni, hogy a látogatók miként hatnak a weboldalakra azáltal, hogy névtelenül gyűjtik és jelentik az információkat.

Marketing cookie-k: A marketing cookie-kat a weboldalak látogatóinak nyomon követésére használják. A cél az, hogy olyan hirdetéseket jelenítsenek meg, amelyek relevánsak, érdekesek és értékesek az adott felhasználó számára.

A Google cookie letiltásáról ezen a linken is olvashat: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az  Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

Sütik (Cookie-k) törlése az alábbi böngészők esetében a melletük jelölt linken található információ szerint.
Figyelem: a lejjebb jelölt böngészők -emellett az olyanok is, melyek még kevésbé ismertek, vagy akár a jövőben kerülnek piacra- folyamatosan frissülnek, ezért javasolt a szolgáltató felkeresése az aktuális beállítási lehetőségek felmérésére, valamint adatvédelmi irányelveik megismerésére!

Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4027947/windows-delete-cookies

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html

Safari (iOS rendszerek): https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Sütiket kezel még továbbá:

Google: https://policies.google.com/technologies/cookies

Facebook: https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/

GOOGLE ADWORDS KONVERZIÓKÖVETÉS HASZNÁLATA

  1. A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés  a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).
  2. Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége  korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.
  3. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.
  4. Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.
  5. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós  statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan  információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.
  6. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a  konverziókövetési statisztikákban.
  7. További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el:  www.google.de/policies/privacy/

A GOOGLE ANALYTICS ALKALMAZÁSA

  1. Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ,  amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.
  2. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás  weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg  megrövidíti.
  3. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a  Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával  összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.
  4. A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének  megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen  használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha  letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

  1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános  profilképe.
  2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.
  3. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”,  népszerűsítése.
  4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak  ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi  oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.
  5. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések
Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás
Az Ön által megadott személyes adatokhoz kizárólag Csidei Tamás férhet hozzá.

A Gasztronauta Kft. a személyes adatait /Név, postázási adatok, telefonszám, e-mail cím/ csak a szállítással kapcsolatosan szerződött partnere / / számára továbbítja.

Az adatok szállító cég általi kezelésére és felhasználására a Gasztronauta Kft.-nek mint jelen honlap üzemeltetőjének semmilyen befolyása sincs.

 

Igénybe vett adatfeldolgozók

Hírlevél küldő szoftver üzemeltetőjének adatai:

E.N.S. Informatikai és Rendszerintegrációs Zrt. 1106 Budapest, Fehér út 10. II. em. (White Office Irodaház), Adószám: 14032868-2-42, Bankszámlaszám: 10701551-67405024-51100005 CIB Bank, Tel: +36-20/222-0011

Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: Tárhelypark Kft.
Telephely: 1122 Budapest, Gaál József út 24.
Adószám: 23289903-2-43
Cégjegyzékszám 01-09-322570
Bankszámlaszám: 12011179-01395626-00100003 – Raiffeisen Bank Zrt.

Webshop Marketing Kft.
4028 Debrecen, Kassai ´ut 129.
Adószám: 24201243-2-09,
HU24201243
Bankszámla: CIB HUF 10702064-67715756-5110000
Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján Gasztronauta Kft. köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a megrendelő (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem emel.

– GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.  – futárszolgálat
Cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Kapcsolat: https://gls-group.eu/HU/hu/gls-elerhetoseg?subject=98.806
E-mail: info@gls-hungary.com
Adatkezelési tájékoztató: https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat

 

lev-lista.hu ingyenes levelezőlista rendszert a Bithuszárok Számítástechinkai és Szolgáltató Bt., székhelye 2051 Biatorbágy, Damjanich u. 8. (a továbbiakban Szolgáltató) üzemelteti.

– Bithuszárok Bt. – Listamester levelezési rendszer, hírlevélküldés
Cím: 2051 Biatorbágy, Damjanich utca 8.
Internetes elérhetőség: https://listamester.hu/kapcsolat.php
Adatkezelési tájékoztató: https://listamester.hu/felhasznalasi-feltetelek.php
Cégadatok:
A társaság neve:Express One Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
A társaság rövidített neve:Express One Hungary Kft.
Székhely:1239 Budapest, Európa utca 12. L1. épület
Cégjegyzékszám:01-09-980899
Adószám:13947109-2-43
Közösségi adószám:HU13947109
Bejegyezve:2007/01/22

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános  profilképe.

2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.

3. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”,  népszerűsítése.

4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak  ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi  oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

5. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

 

Adatbiztonsági intézkedések

Gasztronauta Kft. minden tőle elvárható, szükséges intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, gondoskodik azok védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Üzemeltető az általa nem kivédhető, esetleges “vis major” által bekövetkezett felhasználói kárért felelősséget nem vállal.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogai

A tájékoztatás kéréshez való jog
Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tájékoztatást kérhet a Gasztronauta Kft.-től , hogy

– milyen személyes adatait,
– milyen jogalapon,
– milyen adatkezelési cél miatt,
– milyen forrásból,
– mennyi ideig kezeli,
– kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait.

A Gasztronauta Kft. a kérelmet legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott elérhetőségre küldött elektronikus levélben teljesíti.

A helyesbítéshez való jog
Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti, hogy Gasztronauta Kft. módosítsa valamely személyes adatát (például bármikor megváltoztathatja az e-mail címét vagy postai elérhetőségét). A Gasztronauta Kft. a kérelmet legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Ön által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

A törléshez való jog
Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti a Gasztronauta Kft.-től a személyes adatai törlését.
A törlési kérelmet a Gasztronauta Kft. abban az esetben utasítja el, ha a megrendelése teljesítése folyamatban van. Amennyiben azonban nincs ilyen kötelezettség, akkor Cégünk a kérelmedet legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Ön által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

Az adatkezelés korlátozásához való jog: https://www.privacy-regulation.eu/hu/18.htm
A tiltakozáshoz való jog: https://www.privacy-regulation.eu/hu/21.htm

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetősége
A Gasztronauta Kft. mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjen. Amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérem, írjon nekünk az elérhetőségeink valamelyikére (email: info@gasztronautakft.hu, levelezési cím: 9028 Győr, Fehérvári út 158.)
Amennyiben úgy véli, hogy a Gasztronauta Kft. megsértette a személyes adatok védelméhez való jogát az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., www.naih.hu) segítségét vagy bírósági eljárást (polgári pert) kezdeményezhetsz. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – a választásod szerint – a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheted meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).

AZ ÉRINTETT TÁJÉKOZTATÁSA AZ ADATVÉDELMI INCIDENSRŐL

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:
• az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében  alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára  értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
• az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a  továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
• a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést  kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSE A HATÓSÁGNAK

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

 

Egyéb rendelkezések
Jelen Tájékoztatóra a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései és az EU 2016/679 általános adatvédelmi rendelet szabályai (GDPR) az irányadóak.

Amennyiben olyan kérdése lenne, mely jelen Tájékoztató alapján nem egyértelmű, kérem, írja meg nekem az elérhetőségeim valamelyikére (email: info@gasztronautakft.hu, levelezési cím: 9028 Győr, Fehérvári út 158.), és megválaszolom kérdését.